Mother Teresa (born Agnes Gonxhe Bojaxhiu (August 26, 1910 September 5, 1997). Her family was of Albanian descent. She was a Roman Catholic nun who founded the Missionaries of Charity and won the Nobel Peace Prize in 1979 for her humanitarian work. For over forty years, she ministered to the needs of the poor, sick, orphaned, and dying in Kolkata (Calcutta), India. As the Missionaries of Charity grew under Mother Teresa's leadership, they expanded their ministry to other countries. By the 1970s she had become internationally famed as a humanitarian and advocate for the poor and helpless, due in part to a documentary, and book, Something Beautiful for God by Malcolm Muggeridge. Following her death she was beatified by Pope John Paul II and given the title Blessed Teresa of Calcutta. 1962: She received the Pandma Shri prize for "extraordinary services" - 1971: Pope Paul VI honors Mother Teresa by awarding her the first Pope John XXIII Peace Prize - 1972: Government of India presents her with the Jawaharlal Nehru Award for International Understanding. - 1979: Wins Nobel Peace Prize - 1985: President Reagan presents her the Medal of Freedom, the highest U.S. civilian award. - 1996: She becomes only the fourth person in the world to receive an honorary U.S. citizenship. - Nene Tereza ka lindur me 27 Gusht 1910 ne Shkup , te Maqedonise. Ishte femija e trete e Nikoles dhe Drane Bojaxhiu. Ne moshen 5vjec e ghysem mori kungimin e saj te pare . Familja e pagezoi me emrin Gonxha Agnes. Babai i saj vdiq kur Nene tereza ishte vetem 8 vjec duke e len familjen jo ne kushte te mira financiare.Por nena e saj Drane i rriti te tre femijet me dashuri dhe kujdes te vecante. Ne moshen 18 vjecare Nene Tereza vendosi te behej misionare. Ja dhe disa nga cmimet e Nene Terezes ne vite, pefshire ketu edhe cmimin Nobel per Paqe dhe Bamiresi. Me 5 shtator 1997 : bota meson se Nene Tereza ( Angel of Mersy) vdiq ne moshen 87 vjecare duke lene pas dashuri dhe paqe. ALBANIAN COLLECTIONIST TANMARKET.com mirepret materiale filatelike ,numizmatike, medalje ,kartolina dhe materilae te tjera ne fusha te ndryshme me figuren e NENE TEREZES,(te skanuara apo fotografuara )nga administrata postare ,shoqata dhe klube filatelike si dhe koleksioniste te ndryshem nga Shqiperija dhe shtete te ndryshme te botes. Fotot e kartolinave kerkohen te skanuara dhe poshte cdo foto ne album do vihet emri i koleksionistit.

"MOTHER TERESA - NENE TEREZA"
Albanian and World Collections
KOLEKSIONIM SHQIPTAR DHE BOTEROR

 
Click over the pictures for a big resolution - Klikoni mbi fotot q t zmadhohen

"EUROPA '96"-GRA TE SHQUARA "EUROPA '96" FAMOUS WOMEN

KARTMAKSIMUM- EUROPA'96 GRA TE SHQUARA - z.Marika

NENE TEREZA SKULPTUR - ARGJENDARI PIRROS TIRANE Foto -S.BOZO

Kartmaksimum: HOMAZH NENE TEREZES

NENE TEREZA SUVENIR PIRRO TIRANE
Foto:S.BOZO

Kartmaksimum: HOMAZH NENE TEREZES

KARTMAKSIMUM
05.09.1998

KARTMAKSIMUM
05.09.1998

LUMTURIMI I NENE TEREZES KARTMAKSIMUM 19.10.2003

EMISIONE PULLASH SHQIPTARE ME NENE TEREZEN:GRA TE SHQUARA - ITALIA'98 - 100 VJETORI CMIMIT NOBEL

FDC-EUROPA '96 - GRA TE SHQUARA

FDC -EUROPA ' 96 --GRA TE SHQUARA

NENE TEREZA - CMIMI NOBEL ZARF FDC ME PULLA SUEDEZE

NENE TEREZA - PERSERI MIDIS NESH AUTOR:FILATELIST ROBERT BALLAURI

EMISION PER NDER TE NENE TEREZES AUTOR: FILATELIST ROBERT BALLAURI

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES PERGATITUR NGA SHOQATA HUMANISTE BOTERORE "VARRI I SHENJTE I NENE TEREZES" KRUJE

NENE TEREZA
NE ZARFIN E ROTARY INTERNATIONAL

ZARF FDC :
HOMAZH NENE TEREZES

ZARF FDC ME EMISIONE PULLASH SHQIPTARO-ITALIANE ME RASTIN E PERVJETORIT TE PARE TE VDEKJES SE NENE TEREZES

05.09.1998 PERVJETORI I PARE I VDEKJES SE NENE TEREZES

ZARF FDC PER NDER TE NENE TEREZES PERGATITUR NGA F.K.SHQIPTARE

PULLA SHQIPTARE KUSHTUAR LUMTURIMIT TE NENE TEREZES

BLLOK FILATELIK .LUMTURIMI I NENE TEREZES

ZARF FDC.LUMTURIMI I NENE TEREZES

ZARF FDC PERGATITUR NGA FEDERATA E KOLEKSIONISTEVE SHQIPTARE (ose shkurt F.K.SHQIPTARE)

LUMTURIMI I NENE TEREZES 19.10.2003

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES PERGATITUR NGA SHOQATA HUMANISTE BOTERORE "VARRI I SHENJTE I NENE TEREZES" KRUJE

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES PERGATITUR NGA SHOQATA HUMANISTE BOTERORE "VARRI I SHENJTE I NENE TEREZES" KRUJE

EMISIONE PULLASH SHQIPTARE ME NENE TEREZEN

ZARF FILATELIK ME PULLA TE NENE TEREZES PERGATITUR NGA SHOQATA HUMANISTE BOTERORE "VARRI I SHENJTE I NENE TEREZES" KRUJE

SOS KOSOVA! OPERACIONI NATO KUNDER SERBISE

Zarf filatelik Pergatitur nga F.K.SHQIPTARE

KOPJE E NJE DORESHKRIMI TE NENE TEREZES

BLLOK I VOGEL ME 10 PULLA

BLLOK I VOGEL ME 10 PULLA

PULLE SUEDEZE

PULLE BLLOK NGA INDIA

KARTMAKSIMUM NGA SAN MARINO

ZARF I UDHETUAR NGA SAN MARINO NE TIRANE

NENE TEREZA MIDIS GRAVE TE SHQUARA NE BOTE
Enter "Albanian Collectionist" webpage - Hyni ne Faqen "Koleksionisti Shqiptar" - Copyright (c) 2007 by Mr. Sokrat Bozo - USA & TanMarket.com